La rectificarea bugetară, vor primi bani Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cel al Sănătăţii dar și Ministerul Afacerilor Interne.

„Discutăm astăzi cea de-a doua rectificare a bugetului pentru 2018. Este o rectificare bugetară pozitivă, care are ca principal obiectiv încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut şi asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea politicilor şi programelor guvernamentale şi pentru buna funcţionare a instituţiilor publice”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Șeful Executivului a spus că vor fi asiguraţi banii necesari pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, a alocaţiilor de stat pentru copii şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

„În acest sens, alocăm suplimentar Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale aproximativ 787 de milioane de lei”, a arătat Dăncilă.

„Este o rectificare pozitivă, care arată preocuparea Guvernului pentru politicile sociale şi de sănătate, dar şi pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar asumată”, a mai afirmat Dăncilă. 

Premierul a precizat că vor fi asigurate resursele necesare şi pentru derularea acţiunilor şi a programelor de sănătate.

„Majorăm cu 660 milioane de lei bugetul pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor compensate şi gratuite şi pentru programele naţionale de sănătate. Totodată, alocăm în plus peste 317 milioane de lei Ministerului Sănătăţii pentru plata drepturilor salariale ale cadrelor medicale din centrele de permanenţă şi unităţile de primiri urgenţă”, a subliniat Dăncilă.

Dăncilă a precizat că vor fi luate măsuri şi pentru asigurarea resurselor necesare plăţii pensiilor militare de stat cuvenite poliţiştilor. „În acest scop, asigurăm 116 milioane de lei în bugetul Ministerului Afacerilor Interne”, a arătat şefa Guvernului.

Prin rectificarea bugetului vor fi alocate fonduri suplimentare pentru asigurarea cu prioritate a tuturor cheltuielilor obligatorii şi pentru alimentarea Fondului de rezervă al Guvernului cu 700 de milioane de lei, bani necesari pentru situaţii neprevăzute.