Având la bază un model mai vechi al subsidiarei coreene a General Motors, Daewoo, sedanul compact Buick Excelle a reușit să se poziționeze anul trecut pe primul loc în clasamentul vânzărilor din China. În perioada ianuarie – noiembrie au fost comercializate nu mai puțin de 261.240 de astfel de vehicule. Pentru a ne da seama de dimensiunile pieței chineze trebuie doar menționat că un volum similar de vânzări a înregistrat mașina aflată pe poziția a treia a clasamentului similar european. Un clasament care include toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus statele EFTA.
Poziția a doua în clasamentul vânzărilor din China este ocupată de Ford Focus, care a fost achiziționat de 259.492 de clienți. În toată Europa au fost vândute în perioada menționată din anul trecut doar 226.378 de unități ale aceluiași model.
Ultima treaptă a podiumului vțnzărilor de autoturisme din China a fost ocupată anul trecut de Chevrolet Sail. Acest vehicul, care are o platformă similară cu cea a variantei anterioare a modelului Opel Corsa și a fost dezvoltat de GM împreună cu SAIC a fost comercializat în 258. 626 unități.
Restul autoturismelor care au reușit să intre în Top 10 al vânzărilor din marele stat asiatic sunt, în ordine, Volkswagen Lavida, Volkswagen Passat, Volkswagen Jetta, Chevrolet Cruze, Volkswagen Bora, Hyundai Elantra și Hyundai Verna.