Cea mai ieftină maşină deţinută de miliardarii lumii s-ar vinde cu doar 1.500 de dolari, potrivit Business Insider, la extrema cealaltă fiind un miliardar care deţine un vehicul de 4,4 milioane de dolari.

Carlos Slim

Carlos Slim Helu este cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes. Mgnatul industriei de telecom din America Latină merge la muncă într-un Bentley Continental Flying Spur, al cărui preţ este de 300.000 de dolari.

Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, care ocupă locul doi în clasamentul Forbes, conduce unul dintre cele 230 de exemplare Porsche 959 Coupe existente în lume. Atunci când a achiziţionat-o, a fost nevoie ca preşedintele de atunci, Bill Clinton, să semneze o lege federală deoarece maşina nu era încă testată. Preţul depăşeşte 400.000 de dolari.

Alice Walton

Moşternitoarea averii companiei Wal-Mart, a doua cea mai bogată femeie din lume, conduce un Ford F-150 King Ranch din 2006, estimată la 40.000 de dolari.

Ingvard Kamprad

Fondatorul Ikea are o avere estimată la 28 de miliarde de dolari, dar maşina pe care o conduce este "la fel de modestă precum mobila pe care o vinde", scrie Business Insider: un Volvo 240 din 1993. Dacă maşina ar fi vândută, ar valora numai 1.500 de dolari.

Michael Bloomberg

Primarul oraşului New York conduce un Audi R8, care ajunge la 100 de km pe oră în 3,2 secunde şi costă circa 120.000 de dolari.

Larry Ellison

Miliardarul Larry Ellison, fondatorul Oracle, este renumit pentru gama largă de maşini din dotare. Dar printre cele mai luxoase maşini ale sale se numără McLaren F1, care în 1998 a fost declarată cea mai rapidă maşină din lume. De altfel, modelul nu se mai produce din acel an, dar costă până la 4,1 milioane de dolari.

Warren Buffett

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, dar tendinţa sa pentru economisire se reflectă şi în maşina pe care o deţine. Investitorul conduce un Cadillac DTS, evaluat la aproximativ 45.000 dolari.

Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, unul dintre cei mai tineri de pe lista celor mai bogaţi oameni din lume, are şi una dintre cele mai modeste maşini din lista întocmită de BI. El este adesea văzut într-un Acura TSX negru, pretul acestui autoturism fiind de doar 30.000 de dolari.

Michael Dell

Mogulul laptopurilor Dell, Michael Dell, conduce un Porsche Boxter din 2004. Deşi modelul poate ajunge la peste 80.000 de dolari dacă este cumpărat de nou, unul la mâna a doua poate fi achiziţionat cu circa 20.000 de dolari.

Laurene Powell Jobs

Văduva legendarului fondator Apple, Steve Jobs, conduce un Audi A5 argintiu, cu un preţ de pornire de 37.000 de dolari.

Eric Schmidt

Magnatul Google Eric Schmidt are una dintre cele mai modeste maşini din această listă: Toyota Prius. Maşina are un preţ de pornire de doar 11.000 de dolari.
Alwaleed Bin Talal Alsaud

Prinţul Alwaleed Bin Talal Alsaud, membru al familiei regale saudite, conduce un Rolls-Royce Phantomm, al cărui preţ variază între 246.000 dolari şi 447.000 de dolari.