Nu exista nicio garantie ca aceste produse iti vor propulsa fiul sau fiica spre o cariera de succes in stiinta, tehnologie, inginerie sau matematica.

Dar ele ar putea sa-i trezeasca interesul mai mult decat niste jocuri sau haine la moda, scrie Bloomberg.

Aceste produse sunt disponibile pe piata Americana, dar e posibil ca peste catva timp sa le putem cumpara si din magazinele noastre.

Sky Guide App. Produs de Fifth Star Labs. Costa 2 dolari. Functioneaza ca un mic observator astronomic. Ziua sau noaptea, privind catre cer, puteti vedea pe ecran planete si chiar comete. De exemplu, Carul Mare, planeta Saturn sau Gamma Cas, o stea albastră în constelația Cassiopeia.

Snap Circuits Jr. De la Elenco. Pret: 21 de dolari. Vreti sa invete copilul cum functioneaza circuitele electrice fara a fi nevoie de unelte? Acest kit vine cu 30 de piese, printre care sirenă, lumină, comutator, baterie și elice, precum și instrucțiuni pentru mai mult de 100 de proiecte. Piesele se imbina cu usurinta si pot fi fixate intr-un cuier.

LittleBits Base Kit. Producator: LittleBits. Pret: 99 de dolari. Comparativ cu Snap, acesta e mai scump, dar mai sofisticat. Puteti combina piesele cu materiale cum ar fi carton, argilă, ca la Lego. Kit-ul de bază vine cu 10 de module, inclusiv un motor, sonerie, senzor de lumină care se fixează împreună prin magnet.

Sprout. Produs de HP, costa 1.900 de dolari. Imaginati-va ca fiul dumneavoastra merge singur afara (desi e cam greu sa va imaginati asta). Ia de jos un con de brad, il scaneaza, apoi ilumineaza imaginea si o proiecteaza pe o suprafata de lucru.