Din China însă, vin vești încurajatoare. A fost aprobată testarea pe oameni a două vaccinuri experimentale contra noului coronavirus.

Decizia survine după ce pandemia continuă să creeze probleme în China, care duce o luptă acum contra cazurilor importate, mai ales dinspre Rusia, de unde a ”importat” în total 409.

Care este situația în lume

În lume, datele arata dată destul de pesimist.

SUA au înregistrat luni 1.509 decese cauzate de coronavirusîn 24 de ore, aproape aceeaşi valoare ca în ziua precedentă, numărul total ajungând la 23.529. SUA numără deja peste 555.000 de persoane infectate de coronavirus, în condițiile în care a testat aproape 3 milioane de oameni.

Germania se pregătește să ridice progresiv restricțiile legate de epidemia de coronavirus, profitând de o situație mai puțin dramatică față de alte țări europene, printre care o mortalitate net mai mică.

Totodată, în Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat luni că starea de carantină va fi relungită în Franța până în 11 mai, în cadrul unui discurs televizat dedicat crizei coronavirusului.

Numărul deceselor din cauza Covid-19 anunțate luni în Italia a fost de 566, un bilanț zilnic în creștere față de ziua precedentă (431). În același timp, bilanțul cazurilor noi confirmate a mai încetinit, cu 3.153 de noi infectări anunțate luni, față de 4.092 cu o zi în urmă.

În Marea Britanie, bilanțul deceselor provocate de pandemia COVID-19 a ajuns luni la 11.329 potrivit ultimelor cifre făcute publice de autoritățile britanice, în timp ce premierul Boris Johnson, aflat în recuperare după externarea din spital, se confruntă cu tot mai multe întrebări privind maniera în care a gestionat criza și impactul pe care aceasta îl va avea asupra economiei britanice.