Bill Gates are o întrebare dacă ar întâlni un călător în timp

Dacă Bill Gates ar da peste un călător în timp provenit din anul 2100 ar avea o singură întrebare pe care ar dori să i-o adreseze. Nu ar fi despre familia sa sau valorile acțiunilor Microsoft. În schimb, Gates ar întreba: „Oamenii prosperă?”.

Miliardarul a dezvăluit această curiozitate în cadrul podcastului „Unconfuse me”, conform CNBC. Bill Gates a subliniat că „în cele din urmă, totul este măsurat prin bunăstarea umană”.

Inițial, Gates a menționat că ar fi interesat de întrebări legate de producția de energie. Și de impactul inteligenței artificiale. Cu toate acestea, mai târziu și-a schimbat părerea. Bill Gates: Previziuni despre Inteligența Artificială

În primăvara anului trecut, într-un editorial, Bill Gates a discutat despre impactul pe care inteligența artificială îl va avea asupra omenirii în viitorul apropiat.

„Dezvoltarea inteligenței artificiale este la fel de fundamentală ca și crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului și a telefonului mobil. Va schimba modul în care oamenii lucrează, învață, călătoresc, primesc asistență medicală și comunică între ei”, a afirmat miliardarul.

Încă un tun marca Gates

În altă ordine de idei, Bill Gales a pus mână pe o nouă sursă de îmbogățire. KoBold Metals, firma minieră susținută de Bill Gates și Jeff Bezos, a identificat recent un extins depozit de cupru în Zambia. Acesta este considerat cel mai mare în ultimul secol.

Situl Mingomba, localizat în provincia Copperbelt din partea de nord a țării, este prognozat să devină una dintre cele mai importante trei mine de cupru de înaltă calitate din lume. Această descoperire este văzută ca un impuls semnificativ pentru eforturile Occidentului de a reduce dependența de China în ceea ce privește metalele vitale.

Cuprul este prognozat să înregistreze o creștere semnificativă a cererii. Materialul este utilizat pe scară largă în domeniul construcțiilor și în industrie, Acest lucru se datorează utilizării intense a cuprului în infrastructura liniilor de transport electric, în vehiculele electrice și în turbinele eoliene.

KoBold Metals anticipează ca situl Mingomba să concureze direct cu producția depozitului din cadrul proiectului masiv Kamoa-Kakula. Acesta este dezvoltat de miliardarul american Robert Friedland în Republica Democrată Congo.