E greu să-ți imaginezi că șeful unora dintre cele mai mari companii din lume lucrau cu 2 dolari pe oră ca "paperboy" de la vârste extrem de fragede. Și totuși, e adevărat.

Astfel, Doug McMillon de la Wal-Mart s-a angajat la această companie încă de la început, la 17 ani, însă pe un job care era plătit cu 6 dolari pe oră. Acum este unul dintre cei mai platiți CEO din lume.

Michael Dell, directorul Dell, a început să muncească la vârsta de 12 ani, ca spălător de vase la un restaurant chinezesc, unde câștiga 2,3 dolari pe oră. Apoi, mai târziu, a început să vândă ziare.  Acum, Michael Dell are o avere de peste 15 miliarde de dolari, iar compania sa se află pe locul 41 în topul Fortune 500 al celor mai mari companii din America.

T. Boone Pickens, CEO la BP Capital Management, are în momentul de față o avere de 1,4 miliarde de dolari, însă la vârsta de 12 ani lucra pe 28 de cenți pe zi.

Clarence Otis, CEO la Darden Restaurants, companie ce deține un lanț de 1.800 de restaurante unde muncesc 180.000 de angajați, lucra la 17 ani ca servitor într-un restaurant din aeroportul din Los Angeles, unde era plătit cu 3,5 dolari pe oră.

Wendy’s International este una dintre cele mai mari rețele de restaurante de tip fast-food specializate pe hamburgeri din lume. Jack Schuessler, cel care a fost CEO între 2000 și 2006, și-a început activitatea în câmpul muncii ca încărcător/descărcător la o fabrică unde primea 2,45 de dolari pe oră.

Bill Watkins de la Seagate, cel mai mare producător de hard-disk-uri din lume, a ocupat poziția de director până în 2009. La început de tot, a muncit la medic într-o bază militară a Statelor Unite, după care a lucrat într-un spital pentru oameni cu boli mintale.

Michael Morris, CEO la American Electric Power, unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din America. La 11 ani, Morris lucra ca vânzător de ziare și era plătit cu 5 dolari pe zi.

Susan Story, CEO la Gulf Power Company, și-a început cariera ca la o publicație unde era plătită cu 2,85 de dolari pe oră. Scria anunțuri de mică publicitate, iar acum conduce o companie care are nu mai puțin de 400.00 de clienți care consumă curent electric.
SURSA: CNBC