Fondatorii companiei HP, Bill Hewlett și Dave Packard au dat cu banul pentru a decide dacă denumesc sau nu compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett.

Numele SUN Microsystems este de fapt un acronim pentru „Stanford University Network”, pentru că fondatorii companiei,  Andy Bechtolsheim, Vinod Khosla și Scott McNealy s-au cunoscut la Stanford. De asemenea, prima stație de lucru a SUN s-a numit „Stanford University Network”.

Numele companiei Cisco nu provine de la un acronim, după cum s-ar crede, ci de la numele orașului San Francisco.

Pentru că nu reușea de trei luni să găsească un nume pentru companie, Steve Jobs s-a gândit ca firma să poarte numele fructelor sale preferate. Totuși, le-a dat colegilor săi trei zile la dispoziție pentru a găsi un nume mai bun decât Apple. Cum nimeni nu a găsit un nume mai bun, compania se numește și astăzi „Apple”.

Intel trebuia să se numească inițial „Moore Noyce:, însă numele acesta era deja folosit de un lanț de hoteluri. Au găsit curând numele de Intel, care vine de la „INTerated Electronics”.

Numele de Microsoft vine de la MICROcomputer SOFTware. Numele a adus însă pierderi de imagine companiei la început, pentru că nimeni nu credea pe atunci că un producător de software ar putea avea succes.

Lotus a dominat in trecut piața de software pentru PC până să fie învinsă de Microsoft Office și cumpărată ulterior de IBM. Fondatorul Mitch Kapor a fost instructor de Yoga și a numit compania după poziția „Lotus”.

Potrivit Wikipedia, „adobe” înseamnă un material de construcții alcătuit din nisip, clei, bălegar și apă, însă nu asta este sursa numelui companiei Adobe. Numele provine de la „Adobe Creek”, un râu din Los Altos, California, care curgea în apropierea casei unuia dintre fondatori, John Warnock.

Primul proiect al Oracle a fost făcut pentru CIA și se numea tot așa, de la oracol, sursa tuturor răspunsurilor. Fondatorii companiei, Larry Ellison și Bob Oats, au decis ca numele să rămână Oracle, după primul lor proiect impreună, elaborat pentru CIA.

Sony provine de la „sonus”, traducerea în latină a cuvântului sunet și de la „
sonny boy”, o expresie folosită în anii 50 de englezi, înțeleasă de japonezi ca insemnând „un tânăr deștept și prezentabil”.

Adidas provine de la porecla fondatorului companiei, Adolf Adi Dassler. Fratele lui, Rudolf Rudi Dassler, și-a înființat propria firmă de pantofi, numită Ruda, care ulterior a devenit Puma.
Coca-Cola este o denumire obinută din alăturarea numelor a două ingrediente: frunzele de coca (plantă din care se obtine şi cocaina) și nucile de kola, folosite pentru aromă.

Nintendo  provine din numele japonez Nintendou. “Nin” înseamnă “de încredere”, iar “ten-dou” înseamnă “paradis”.

Numele băuturii Pepsi vine de la denumirea unei enzime secretate de stomac, pepsina.

Starbucks este numele unui personaj din romanul lui Herman Melville, Moby Dick.

Numele companiei de telefonie mobilă Vodafone reprezintă o combinație a cuvintelor Voce, Date și Telefoane.
 
Numele Virgin Records i-a fost sugerat fondatorului companiei, Richard Branson, de catre un prieten care i-a spus că “este complet virgin în aceasta industrie”.