Creditul intermediar și creditul anticipat se acordă înainte ca titularul contractului de economisire să fi îndeplinit condițiile de sold minim economisit, inclusiv dobânzile aferente soldului, și perioada minimă de economisire. Astfel, clienții BCR Banca pentru Locuințe pot avea acces imediat la un credit anticipat și la un credit intermediar. Ulterior, după ce sunt îndeplinite condițiile legate de suma economisită și de perioada de economisire, acel credit intermediar sau anticipat se transformă automat într-un credit bauspar. Menționăm că, în cazul unui credit intermediar sau anticipat, clientul plătește lunar doar dobânda și comisionul de administrare.

De exemplu, pentru creditul intermediar clientul trebuie să aibă soldul minim economisit (50%). În cazul creditului anticipat, solicitarea se poate face cu condiția existenței unui sold de la 10% până la 27% din valoarea necesară, afirmă reprezentanții BCR Banca pentru Locuințe.

Trebuie precizat că aceste credite pentru locuințe pot fi folosite numai pentru domeniul locativ. Altfel spus, cu acești bani puteți să acoperiți costurile pentru lucrări precum: modernizarea, reabilitarea locuinței proprii, cumpărarea unei locuințe, construcția unei locuințe și lucrări de extindere, cumpărarea unui teren intravilan în vederea construirii unei locuințe, refinanțarea unui credit ipotecar/imobiliar etc.

Potrivit reprezentanților băncii, schema de finanțare este clară de la început, fără surprize neplăcute pentru client, indiferent de evoluția dobânzilor de pe piață. Astfel,fiecare persoanăștie cum să-și planifice efortul de rambursare pe o perioadă mai mare de timp.

„Creditul nostru are o destinație specifică pentru domeniul locativ, costurile acestuia sunt minime, creditul se rambursează pe o perioadă de timp de la scurtă la medie (între cinci și 14 ani), iar pe soldurile economisite ale clienților și prima de stat se primește dobândă, concluzionează reprezentanții BCR Banca pentru Locuințe.

Aceștia mai menționează că BCR BpL a încasat integral prima de la stat pentru anul 2013 și astfel, până la sfârșitul săptămânii, clienții BpL o vor primi în conturile de economisire.