Porsche, care anul trecut a înregistrat un nou record la capitolul vehiculelor vândute (aproape 119.000 de unităţi), a precizat că vrea astfel să recompenseze performanţele şi angajamentul personalului.

De această primă vor profita absolut toţi angajaţii fie că lucrează la cantină sau sunt ingineri, a precizat preşedintele comitetului de întreprindere Uwe Hück.

Nu este pentru prima dată când Porsche oferă astfel de cadouri angajaţilor săi. Practic, constructorul german a acordat bonusuri în fiecare din ultimii ani, chiar dacă în 2009 (în plină criză) prima anuală nu a fost decât de 1.100 de euro iar anul precedent a acordat o primă de 3.800 de euro.

Sectorul auto german trece printr-o perioadă extrem de favorabilă. Volkswagen, care urmează să preia în scurt timp Porsche, a afişat rezultate record pentru 2011, la fel ca şi producătorii germani de automobile de lux Mercedes (parte a grupului Daimler) şi BMW.

Aceste prime excepţionale acordate salariaţilor sunt o modalitate eficientă prin care companiile germane îşi pot recompensa angajaţii, ale căror salarii sunt însă plafonate de un acord salarial la nivel de ramură încheiat la începutul lui 2010.