Serviciul de Telecomunicații Speciale a comunicat pe tot parcursul crizei doar prin intermediul purtătoarei de cuvânt, Mariana Pop, şi a comunicatelor de presă, notează G4Media.

Generalul – locotenent Ionel Vasilca conduce STS din august 2017, când a fost numit în această funcţie într-o şedinţă a CSAT. El este un militar de carieră originar din Săninești (Neamț). Ionel Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare – Facultatea de Electronică şi Informatică, promoția 1990, și a lucrat în STS de la absolvire. Din 2005, el a fost adjunct-tehnic al fostului director al STS, Marcel Opriș.

Potrivit declarației de avere, Ionel Vasilca deține șase terenuri (trei cumpărate și trei moștenite), precum și patru imobile (două apartamente în București și o casă de vacanță în Sibiu – toate cumpărate, și o casă moștenită în Neamț). La unul dintre apartamentele din București, coproprietari sunt Mircea Michescu și Lili Jianu. Vasilca deține și un BMW 320 d, cumpărat în 2014, și are în conturi sume de câteva mii de lei. În 2018, el a câștigat din salariu 196.193 de lei, adică o medie lunară de 16.300 de lei.