Potrivit acestui clasament, pe primul loc se află preşedintele director general al grupului bancar OTP, Sándor Csányi care l-a detronat pe mogulul imobiliar Sándor Demján, proprietarul companiei TriGranit. În tip ce averea lui Sándor Csányi a crescut cu 35 de miliarde de forinţi anul trecut, până la 155 miliarde forinţi, averea lui Sándor Demján a scăzut cu 10 miliarde de forinţi, până la 140 miliarde de forinţi. Pe locul al treilea se situează un alt magnat din sectorul imobiliar, Gábor Várszegi, care deţine proprietăţi private în valoare de 120 miliarde de forinţi, în scădere cu 20 de miliarde de forinţi.

Editorul Péter Szakonyi a precizat că, în acest an, există 11 nume noi pe listă, un număr fără precedent în cei 10 ani în care s-a realizat clasamentul celor mai bogaţi 100 de oameni din Ungaria. Şi mai interesant, trei din cei noi intraţi au ajuns direct în Top 20. În schimb cei trei proprietari ai companiei de aluminiu Mal, deţinătoarea rezervorului care a provocat accidentul ecologic de anul trecut, nu mai sunt incluşi în clasament.

Napi Gazdaság susţine că averea a 18 persoane de pe listă a scăzut anul trecut, în timp ce în 47 de cazuri a avut loc o majorare a averii.

Dacă în anul 2002 cei mai bogaţi 100 de oameni din Ungaria deţineau echivalentul a 5% din PIB-ul ţării, în 2010 cei mai bogaţi 100 de oameni din Ungaria controlau 7% din PIB. Comparativ, în SUA ceri mai bogaţi 100 de oameni deţin peste 10% din PIB-ul ţării.