Cei doi candidaţi la preşedenţie, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, au votat în această dimineaţă împreuna cu familiile lor.

Preşedintele Traian Băsescu a votat, duminică, în jurul orei 09.00, la Colegiul economic A.D. Xenopol din Bucureşti, el spunând „Să fie cu noroc!”, în momentul în care a introdus buletinul în urnă. Băsescu a venit la secţia de votare împreună cu soţia sa şi cu cele două fiice.

La ieşirea din cabina de vot, Traian Băsescu a spus râzând: „Mi-a fost foarte greu să aleg”.

Mircea Geoană a votat în jurul orei 10.00, cu peste un sfert de oră întârziere faţă de ora anunţată, fiind  însoţit de soţie şi de cei doi copii. Mircea Geoană a declarat că românii ar trebui să vină la vot.

„Veniţi la vot şi dacă mă veţi vota pe mine voi fi extrem de fericit! Sper că astăzi cetăţenii României vor înţelege că participarea la vot e importantă, indiferent de opţiunui. Votez cu gândul la stabilitate şi unitate, la cei care au dificultăţi, cu gândul la familia mea, la familia celor din ţară sau de unde s-ar afla. Sper să avem alegeri corecte căci se uită întreaga Europă la noi. Dumnezeu să ne dea gândul cel bun! Vom avea înţelepciuena să alegem stabilitate unitat şi schimbare”, a spus Mircea Geoană, după ce a ieşit de la vot.

Urări de Sfântul Nicolae

Cei doi candidaţi la preşedenţie nu au uitat nici de faptul că astăzi românii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae.

După ce votat, Traian Băsescu a declarat ziariştilor: „În primul rând, mă gândesc la cei care au numele legate de Sfântul Nicolae şi vreau să le urez celor care poartă acest nume «La mulţi ani!» şi o viaţă fericită în familiile lor. Şi mă mai gândesc şi la locuitorii din Sânnicolau Mare, unde mi-am anunţat candidatura. Şi lor le urez «La mulţi ani!»”.

Social-democratul Geoană le-a transmis şi el urări de Sfântul Nicolae românilor care îşi serbează onomastica. Acesta a mai spus, întrebat de ziarişti, că nu a primit încă un cadou de la Moş Nicolae, căci „nu a fost cuminte”, dar a făcut daruri copiilor.