Dacă până la finalul anului trecut, în Openville Timişoara s-a lucrat la clădiri de birouri şi o  parcare supraetajată, din ianuarie macaralele au început să se învârtă şi pentru amenajarea noilor spaţii comerciale prevăzute în proiect. Peste 47.000 mp vor fi creaţi suplimentar, zonele de retail urmând să se regăsească într-o extensie a Iulius Mall Timişoara, la parterul clădirilor office şi în proximitatea viitorului parc.

Cu ce îi va suprinde, mai exact, pe timişoreni noul proiect, a cărui primă etapă va fi finalizată la sfârşitul acestui an? Iulius Mall Timişoara, un gigant cu 350 de magazine, va fi integrat în proiectul cu funcţiuni multiple, care va include şapte clădiri de birouri, noi branduri , săli de evenimente, un nou concept de cinema, un parc, numeroase elemente de distracţie şi peste 4.068 de locuri de parcare.

Zona de retail din Openville va fi o dezvoltare unică, datorită noutăţii conceptului propus: opţiuni de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie, în interior şi în aer liber. Mai precis, Openville va fi locul unde îţi vei petrece ziua la cumpărături, vei lua masa cu prietenii, te vei plimba prin parc cu familia, te vei relaxa pe gazonul din parc sau te vei delecta cu evenimente culturale.  

Antreprenorii locali deschid afaceri în noul ansamblu

Asemeni Iulius Mall Timişoara, vizitat anual de peste 16 miloane de persoane din vestul României şi din ţările învecinate, Openville va avea atrage clienţi de la nivel regional. Branduri internaţionale se vor alătura marilor retaileri deja prezenţi, iar o parte dintre aceştia din urmă îşi vor mări locaţiile. În plus, cinematograful Cinema City se va extinde până la 12 săli şi le va aduce timişorenilor, în premieră, noul concept de cinema VIP: cină şi film, în sistem ultra all inclusive.

 

Printre retaileri își fac simțită prezența și antreprenori locali, care s-au axat pe servicii şi locații de alimentație publică, precum restaurante, cafenele și patiserii. Fie că au optat pentru francizele unor branduri de succes, fie că propun propriile concepte, strategiile antreprenorilor locali țin cont de preferințele consumatorilor, dar și de tendințele pe segmentul food & beverage. Elementul comun? Amenajarea tematică, designul interior aparte, meniurile altfel, dar şi accesul direct şi panorama spre parc.

1.400 de arbori, carusel pentru copii şi lac, în parcul Openville

Principala noutate a proiectului Openville va fi parcul. Noua zonă verde va avea o suprafaţă totală de 55.000 mp, urmând a fi cel mai mare parc suspendat din ţară. Totodată, va impresiona prin amenajarea sa originală, urmând a fi creat de la zero, în acest an, peste noua parcare subterană a ansamblului.

Parcul va fi unul dintre cele mai spectaculoase din România datorită elementelor sale: 1.400 de arbori, 20.000 de arbuşti, gazon special pe care vizitatorii se pot aşeza, piaţete pentru evenimente în aer liber, alei de promenadă, carusel pentru copii, lac şi numeroase cafenele şi restaurante în proximitate.

După cele două clădiri office finalizate în 2017, în Openville se lucrează la alte două imobile. UBC 3 are o suprafaţă de 19.000 mp închiriabili şi va fi finalizată în acest an. UBC 0 va dispune de 52.000 mp de spaţii office şi va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România (155 metri, 27 de etaje). Lucrările la UBC 0 au început în aprilie 2018 şi se estimează a fi finalizate în ultimul trimestru al anului viitor.