Lui Anastasia Vașukevici – mai cunoscută sub pseudonimul Nastia Rybka – i se „dă o şansă să se întoarcă acasă”, a declarat judecătorul tribunalului de la Pattaya, potrivit unui jurnalist AFP prezent la şedinţă.

Ea a fost condamnată doar la plata unei amenzi, în contextul în care risca mai mulţi ani de detenţie.

Şeful poliţiei imigraţiei Surachate Hakparn a precizat că ea şi ceilalţi şapte coacuzaţi ruşi urmează să fie „deportaţi” în curând, „în coordonare cu autorităţile ruse”. Era neclar, iniţial, dacă ea urma să fie deportată în Rusia sau în Belarusul vecin.

Ea se afla în detenţie din februarie 2018, în Thailanda, din cauză că a făcut cursuri de „formare sexuală” în staţiunea balneară Pattaya, însă, într-o audiere preliminară, ea a acuzat Washingtonul că încearcă să o determine să tacă aruncând-o după gratii în Thailanda.

Marţi, în deschiderea procesului, Aleksandr Kirilov, conducătorul grupului împreună cu Anastasia Vaşikevici, a lansat acuzaţii la adresa „celor care au ordonat” arestarea lor, fără să facă alte precizări.

Acuzaţiile formulate de tânără anul trecut au atras atenţia, întrucât ea este o escortă de lux, care a frecventat elita politică rusă. Ea este urmărită în justiţie în Rusia, din cauză că l-a filmat pe Serghei Prihodko, un vicepremier rus, pe un iaht al miliardarului Oleg Deripaska.

Această înregistrare video a devenit virală pe Internet după ce a fost publicată de opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Oleg Deripaska, care se afla în legătură cu fostul director de campanie al lui Donald Trump Paul Manafort, a negat orice relaţie cu Anastasia Vaşukevici şi Aleksandr Kirilov – cunoscut sub numele de „gurul sexului”.

Tânăra a ţinut titluri în presa internaţională după ce a publicat o înregistrare video, pe Instagram, în care dădea asigurări că este „pregătită să dezvăluie piesele lipsă din puzzle (…) cu privire la alegerile americane”.