De altfel, CCIB a organizat în perioada 10-16 august a.c. o misiune economică în China, la Hong Kong, Shenzen şi Beijing, misiune care a fost condusă de preşedintele Camerei de Comerţ, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu. Delegaţia oamenilor de afaceri a participat la două forumuri de afaceri organizate la Hong Kong şi Beijing şi a însoţit delegaţia oficială a premierului României, Emil Boc.

În cadrul forumului organizat la Beijing, conducerea CCIB a continuat negocierile pentru deschiderea unei reprezentanţe a ‘China Development Bank’ la Bucureşti, birou care urmează să asigure întreaga activitate a băncii în regiunea sud-est europeană.

‘Prezenţa noastră la acest forum este o concretizare a strategiei de relaţii externe a Camerei bucureştene, strategie care acordă o importanţă deosebită spaţiului extra-comunitar, încă din 2008, fără a neglija însă marile economii europene. Delegaţia a fost formată din reprezentanţii a 30 de companii româneşti, care au susţinut continuarea firească a dialogului dintre cele două comunităţi de afaceri. Sunt convins că rezultatele discuţiilor bilaterale vor influenţa pozitiv evoluţia cooperării bilaterale’, a afirmat Sorin Dimitriu în deschiderea forumului de la Beijing.

Pentru a atrage atenţia investitorilor chinezi asupra proiectelor cuprinse în Strategia Dunării, Camera bucureşteană împreună cu Camera de Comerţ Beijing vor organiza, în aprilie 2012, Forumul de investiţii Asociaţia Camerelor de Comerţ Dunărene (DCCA) – China. În cadrul acestui eveniment vor fi promovate cele mai importante proiecte care vizează dezvoltarea durabilă a regiunii Dunării, proiecte aparţinând tuturor camerelor membre ale DCCA.
SURSA: Agerpres