Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti (CCIB) va deschide o reprezentanta la Barcelona, oras in care va functiona si o reprezentanta a Camerei Nationale, pentru promovarea ofertei romanesti la nivelul comunitatii economice locale, a declarat presedintele camerei bucurestene, Sorin Dimitriu.

Anunutul a fost facut in urma semnarii acordului de colaborare intre Camera bucuresteana si Camera de Comert, Industrie, Agricultura si Navigatie din Castellon (CCIAN Castellon).

Potrivit lui Dimitriu, un prim efect concret al acestui acord este faptul ca firmele spaniole care se vor inscrie la targurile organizate de Romexpo prin CCIB vor beneficia de reduceri de tarife.

„Sunt convins ca acest acord va conduce la dezvoltarea schimburilor comerciale intre Romania si Spania,“ a declarat presedintele CCIB, Sorin Dimitriu.

De asemenea, presedintele CCIB a subliniat succesul deosebit inregistrat de Spania in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Sorin Dimitriu a precizat ca prin valorificarea expertizei spaniole in domeniul fondurilor comunitare, mai ales ca, in contextul macroeconomic actual, problema sensibila a finantarii afacerilor isi poate gasi rezolvarea.