Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB) a anunţat organizarea unei misiuni economice în Siria şi reactualizarea protocoalelor de colaborare cu organizaţiile similare din Damasc şi Aleppo, în toamna acestui an, pentru a impulsiona dezvoltarea relaţiilor româno-siriene.

De asemenea, cele două părţi au început demersurile de înfiinţare a unei camere de comerţ bilaterală. În acest sens, preşedintele camerei bucureştene, Sorin Dimitriu, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Arabe Siriene în România, Walid Othman.

Potrivit preşedintelui CCIB, firmele româneşti se pot implica în modernizarea complexelor industriale din Siria, precum şi în construirea unora noi (rafinării, fabrici de ciment şi fosfaţi, staţii de electrificare etc).

Schimburi economice modeste

Şeful CCIB a invitat companiile siriene să dezvolte afaceri în România, pentru a beneficia de facilităţile oferite investitorilor străini, precum şi de oportunităţile ce decurg din calitatea de membru al UE, inclusiv prin participarea, alături de parteneri români, în proiecte finanţate prin diverse programe interne şi internaţionale.

Schimburile economice româno-siriene sunt încă modeste, ajungând la numai 183,6 milioane de dolari în 2008.