Cea mai mare parte din valoarea totală a investiţiilor, de 125,6 milioane euro reprezintă valoarea segmentului de birouri, urmat de cel industrial, reprezentat de Europolis Logistic Park, cu o valoare 85,9 milioane euro. Un alt segment al investițiilor este cel rezidenţial, reprezentat de portofoliul Adama, în valoare 42,4 milioane euro. Alte investiții au fost cele din spaţiile comerciale Winmarkt Olt şi Juniorul și Praktiker Craiova, care valorează 25,3 milioane euro.

Birourile au reprezentat, astfel, cel mai tranzacţionat produs investiţional în primul semestru al anului 2011. Clădirile de birouri tranzactionate în această perioadă sunt Europe House, River Place, Astoria Center, Plevnei OB şi Berthlot Center.

Activitatea pe segmentul terenurilor rămâne scăzută, puţine tranzacţii fiind încheiate în semestrul I 2011. Pe segmentul birourilor, se observă un interes crescut pentru locaţii de top, cu acces şi vizibilitate excelente. Platformele industriale cumpărate iniţial pentru dezvoltare rezidenţială sunt din nou în interesul investorilor, de data aceasta pentru dezvoltări de retail.

Pe segmentul industrial, se observă o creştere a tranzacţiilor cu terenuri având ca destinaţie activitatea de depozitare şi producţie.
SURSA: Agerpres