CB Richard Ellis Group a înregistrat un venit de 890,4 milioane de dolari şi o pierdere netă de 36,7 milioane de dolari în primul trimestru din 2009. Cu excepţia taxelor unice, pierderea netă a companiei în primul trimestru a fost de 7,5 millioane de dolari.

EBITDA au totalizat în perioada analizată 38,4 milioane de dolari.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, CBRE a raportat un venit de 1,2 miliarde de dolari şi EBITDA de 88,5 milioane de dolari.

În primul trimestru din 2009, rezultatele au fost în linie cu aşteptările companiei, data fiind recesiunea de pe peieţele de vânzări şi leasing din întreaga lume. Acţiunile companiei de a reduce cheltuielile structurale de operare şi de a-şi diversifica sursele de venit au ajutat la diminuarea impactului acestor tendinţe negative ale pieţei, au anunţat reprezentanţii companiei.

“În ciuda provocărilor extraordinare ridicate de mediul economic din ziua de astăzi, am fost capabili să producem o EBITDA pozitivă pentru primul trimestru datorită eforturilor noastre de diversificare a bazei de venituri, de focalizare asupra clienţilor şi de reducere agresivă a costurilor fixe,” a declarat Brett White, preşedinte şi CEO CB Richard Ellis.

Pierderi de peste 6 mil. dolari în Europa

Venitul pentru regiunea EMEA, care constau în principal din operaţiuni în Europa a fost de 162,2 milioane de dolari în primele trei luni ale anului, comparativ cu 242,8 milioane de dolari pentru primul trimestru din 2008. Regiunea EMEA a raportat o pierdere operaţională de 6,1 milioane de dolari.

Venitul pentru regiunea americană, inclusiv SUA, Canada şi America Latină a fost de 577 millioane de dolari în primul trimestru al anului 2009, în comparaţie cu 783,5 milioane de dolari din primul trimestru din 2008. EBITDA a totalizat 38,6 milioane de dolari, în comparaţie cu 66,3 milioane de dolari în primul trimestru al anului trecut. Deşi condiţiile de piaţă au rămas slabe, cheltuielile de operare pentru acest segment au scăzut cu 30%.

În regiunea Asia Pacific, care include operaţiuni în Asia, Australia şi Noua Zealandp, veniturile au totalizat 93,1 milioane de dolari în primul trimestru al anului, faţă de 137.4 milioane de dolari pentru primul trimestru din 2008.

SURSA:CBRE