Compania de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis a raportat o pierdere netă de 43,3 milioane de dolari, faţă de un profit de 37 milioane de dolari în prima jumătate a anului trecut.

Veniturile companiei au fost, în prima parte a anului de 1,8 miliarde de dolari, în scădere faţă de anul precedent, când a înregistrat un venit de 2,5 miliarde de dolari.

Numai în al doilea trimestru din acest an, CBRE a avut pierderi de 6,6 milioane de dolari şi venituri de 955,7 milioane de dolari, în scădere faţă de acceaşi perioadă din 2008.

Cu toate acestea, rezultatele trimestriale au fost mult mai bune comparativ cu primele trei luni ale anului.

„Afacerile noastre au fost în linie cu aşteptările”, a declarat Brett White, preşedintele şi CEO-ul companiei. Acesta a subliniat că noile contracte încheiate au ajutat business-ul CBRE în această perioadă dificilă.

Venituri mai mici în întreaga lume

Veniturile companiei pentru al doilea trimestru în regiunea EMEA, care constau în principal din operaţiuni în Europa, au fost de 176,6 milioane de dolari, faţă de 299,7 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2008.

Venitul pentru regiunea americană, inclusiv SUA, Canada şi America Latină au fost de 601,6 milioane de dolari, comparativ cu 785,5 milioane de dolari.

Şi în zona Asia Pacific, care include operaţiuni în Asia, Australia şi Noua Zealandp, veniturile au scăzut de la 155,7 milioane de dolari în 2008, la 122,7 milioane de dolari în trimestrul al doilea din 2009.

SURSA: CBRE