Expimându-se pentru prima oară în public de la producerea dramei, Darren Wilson a explicat că pe 9 august îi era teamă că va fi ucis, înainte de a utiliza pentru prima oară arma şi de a trage 12 gloanţe în direcţia tânărului Michael Brown, în vârstă de 18 ani.

"Am conştiinţa curată pentru că ştiu că mi-am făcut datoria", a declarat poliţistul. "Eu nu cred că acest fapt mă va urmări. Va rămâne ca ceva ce mi s-a întâmplat", a adăugat Wilson.

Întrebat dacă ar fi procedat la fel în cazul unui tânăr alb, poliţistul a răspuns: "Sigur că da, fără îndoială".

El îl descrie pe Michael Brown, un tânăr de 1,93 şi 130 de kilograme, ca pe un "bărbat puternic", comparându-l cu luptătorul Hulk Hogan.

"Michael Brown s-a aruncat asupra mea, avea de gând să mă ucidă cu propria mea armă", a relatat Darren Wilson. Poliţistul a declarat că i-a fost teamă că Michael Brown ar fi încercat să-i ia arma şi a dat asigurări că a acţionat în legitimă apărare.

"M-am întrebat: pot să trag asupra acestui individ? Pot să o fac în mod legal? Şi răspunsul meu a fost: trebuie să o fac", a declarat el.

Darren Wilson a spus că îşi doreşte să ducă o viaţă normală. "Vreau doar să am o viaţă normală, nimic altceva", a spus el.

Un juriu a anunţat luni că nu îl va pune sub acuzare pe Darren Wilson, apreciind că poliţistul a acţionat în legitimă apărare în momentul în care a tras în direcţia lui Michael Brown. Tânărul de culoare l-a lovit pe polițist peste față în repetate rânduri după care a fugit.

Anunţarea acestei decizii a provocat o noapte de violenţe şi revolte în orăşelul Ferguson și pe aproape întreg teritoriul Statelor Unite.