Cazul 2 Mai. Miruna Pascu, mama șoferului drogat, scapă de controlul judiciar. Decizia e definitivă

Miruna Pascu, mama lui Vlad Matei Pascu, șoferul care, fiind sub influența drogurilor, a provocat un accident mortal în 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri, a fost eliberată de sub măsura controlului judiciar. Curtea de Apel București a confirmat astfel decizia Tribunalului București din 4 iunie.

Miruna Pascu este acuzată că ar fi exercitat presiuni asupra unei persoane, fostă iubită a lui Vlad Pascu, în scopul de a o descuraja să ofere mărturii sau de a furniza declarații false.

După investigații, conform procurorilor DIICOT, s-a constatat că Miruna Pascu a acționat conștient și deliberat pentru a exercita presiuni morale asupra acelei persoane, cu scopul de a o determina să nu furnizeze mărturii sau să ofere declarații false într-un dosar investigat de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, care vizează posesia ilegală, în scopul consumului personal, a drogurilor de risc.

În minuta ședinței se arată că „în baza art.205 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DIICOT, împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Bucureşti la data de 04.06.2024 în dosarul penal nr. 29573/3/2023/a1.9 Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, prin punerea la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.06.2024. Document: Încheiere finală camera consiliu 335/2024 12.06.2024”.

Vlad Pascu nu poate pleca acasă. Va mai petrece 30 de zile în arest

În același caz, la începutul acestei luni, Tribunalul Constanţa a decis că Vlad Pascu nu poate beneficia de arest la domiciliu.

vlad pascu
Vlad Pascu. SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai exact, tănărul care a ucis doi tineri cu maşina în staţiunea 2 Mai de pe litoral va rămâne în arest preventiv. Măsura care îl vizează pe Vlad Pascu se aplică pentru următoarele 30 de zile.

Judecătoria Mangalia i-a respinsă cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Pascu a depus contestaţie, însă pe 6 iunie, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au respins contestaţia sa. Hotărârea magistraţilor constănţeni este definitivă.

„În baza art. 4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p. în referire la art. 206 C.p.p. şi art. 242 alin. 2 C.p.p. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, împotriva încheierii din data de 31.05.2024, pronunţată în dosarul nr. 4989/254/2023/a13 al Judecătoriei Mangalia.

În baza art. 275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad, la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, este decizia pe scurt transmisă joi, 6 iunie, de Tribunalul Constanţa.