Tarifele practicate de hotelurile din Viena au scăzut cu 12% luna aceasta, faţă de ianuarie 2009, arată un studiu realizat de platforma online Trivago.

În perioada aceasta, când mulţi turişti români se îndreaptă spre Austria, pentru ski, shopping sau doar în vizită, Viena este o destinaţie care merită luată în considerare, mai ales că hotelierii au lăsat în jur de 12% din preţ, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Astfel, preţul mediu pe noapte într-un hotel din capitala austriacă este de 99 de euro.

Oficialii din turismul austriac au anunţat recent o scădere de 4,5% a numărului de înnoptări în hotelurile din Viena, în primele 11 luni ale anului 2009, până la 8,9 milioane. 

Acelaşi studiu arată că cea mai drastică scăderea a tarifelor din Europa au fost nevoiţi să o facă hotelierii din Dublin, unde preţurile au coborât luna acesta cu 42% faţă de luna ianuarie din 2009, la o sumă medie de 93 de euro pe noapte.

Cel mai scump oraş în materie de tarife hoteliere a ieşit Geneva, unde preţul mediu al unei camere pe noapte a fost, anul trecut, de 176 de euro.

SURSA: Austrian Times