Pentru a avea o comparație, Facebook ar putea fi mai valoroasă decât aproape toate marile bănci americane, cum ar fi Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, excepție făcând Wells Fargo și JP Morgan, a căror capitalizare este de 127 miliarde dolari, respectiv 110 miliarde dolari.
Directorul Financiar Executiv al Facebook, David Ebersman, a discutat despre un pachet liber la tranzacționare cu bancheri din Silicon Valley, dar fondatorul și președintele executiv Mark Zuckerberg încă nu a ajuns la o decizie asupra termenilor, iar planurile sale s-ar putea schimba, scriu cei de la WSJ.
Rețeaua social, care în prezent spune că numără peste 800 milioane de membri după șapte ani de creșteri explosive, încă nu a selectat bancherii care să conducă ceea ce pare un IPO în viitorul foarte apropiat. Dar are deja un prospect intern și ar fi gata în orice moment pentru a apăsa trăgaciul pentru o ofertă public inițială (IPO), scrie WSJ citând surse familiar cu chestiunea.
La o valoare de 100 miliarde dolari, compania fondată de Zuckerberg într-un dormitor din Harvard ar putea depăși de două ori capitalizarea Hewlett-Packard (52,7 miliarde dolari).
Completarea actelor necesare pentru un IPO ar putea veni înainte de sfârșitul acestui an, deși nimic nu s-a decis încă, adaugă WSJ.
Facebook a devenit cea mai populară destinație online din întreaga lume, concurând cu companii precum Google și Yahoo pentru cota de petrecere a timpului online de către consumatori și mai ales pentru banii din publicitatea online.
Coompania nu și-a dezvăluit rezultatele financiare, dar o sursă apropiată situației a declarat pentru Reuters că veniturile din primele șase luni din 2011 s-au dublat față de anul trecut, la 1,6 miliarde dolari.