Pe langa pasiunea pentru tenis de cea mai inalta calitate tehnica, romanii mai au un motiv sa fie aproape de acest eveniment care va dura aproximativ doua saptamani: Simona Halep, cea mai cunoscuta jucatoare de tenis din tara noastra, are ocazia sa reuseasca noi performante si poate chiar sa revina pe locul 1 in clasamentul WTA. Aceasta ocupa in prezent pozitia secunda in topul celor mai bune jucatoare, dar daca ar castiga turneul ar avea sanse mari sa urce din nou pe primul loc.

Ce sanse sunt pentru Simona Halep sa castige trofeul la turneul de tenis de la Indian Wells? Sanse mari, chiar daca nu cele mai mari. Cotele la pariuri indica favorita pe Serena Williams. Naomi Osaka si Petra Kvitova sunt cotate de asemenea foarte bine, asemanator de altfel si cu sportiva din Romania. Nu ar fi prima data cand Simona Halep nu este marea favorita la casele de pariuri sportive, dar reuseste sa provoace surpriza. Tinand cont ca vorbim despre o fosta nr. 1 mondial, surpriza nu ar fi pana la urma una atat de mare… Romanii pot profita de cotele bune la pariuri online inainte de disputarea primelor meciuri. Ulterior, in functie si de evolutii, este de asteptat ca sportivele care sunt favorite sa aiba cote mai reduse, pe masura ce isi confirma sansele.

Dincolo de prestigiu, la Indian Wells 2019 sunt garantate premii de mare valoare in bani. Castigatorul competitiei va primi 1.340.860 de dolari americani, iar celalalt jucator din finala va incasa „doar” 654.860 USD. Sume mari sunt oferite si celor care joaca semifinale (327.965 USD) si sferturi (167.195 USD). Bani vor ajunge si la jucatorii care se opresc in etapele inferioare, adica in turul 4, turul 3, turul 2 si chiar turul 1. Aceste premii se refera la jocurile la simplu, in timp ce participantii la dublu vor primi sume mai reduse, aproximativ o treime din cele de mai sus. 

Turneul de la Indian Wells este unul prestigios si se desfasoara intr-un complex de lux, ceea ce atrage atentia in plus. Turneul american a fost castigat de Simona Halep in anul 2015, iar in 2018 romanca a pierdut finala tocmai in fata sportivei nipone Naomi Osaka, ce ocupa in prezent locul 1 in clasamentul WTA, la distanta destul de mare de urmatoarele clasate.

Pe langa sumele de bani mentionate mai sus, performanta inregistrata la turnee de rangul celui de la Indian Wells este recompensata si cu alte beneficii indirecte. Sportivele ajung sa semneze noi contracte de marketing cu branduri cunoscute, national sau / si global, castigand mult mai multi bani decat cei primiti de la organizatorii respectivelor competitii. Este cazul si Simonei Halep, care si-a asociat imaginea cu multe branduri de top din diverse domenii, fiind parte din unele campanii de publicitate mai ales in Romania, la nivel national. Cele mai cunoscute sunt cele in care Simona a facut „echipa” cu un magazin de bricolaj, cu un producator de apa minerala si cu cea mai mare banca din Romania.