Versiunea în limba engelză a enciclopediei online Wikipedia nu a fost disponibilă timp de 24 de ore,  fundaţia Wikimedia alegând să protesteze astfel împotriva noii legi anti-piraterie din SUA (SOPA- Stop Online Piracy Act). Construit ca un proiect 100% non-profit, Wikipedia nu a pierdut niciun ban în urma acţiunii de ieri, însă dacă Facebook sau Google  ar recurge la aceeaşi metodă de protest pierderile ar fi colosale.  

Cei de la The Next Web au făcut calculele şi potrivit lor Google ar pierde nu mai puţin de 100 de milioane de dolari dacă şi-ar dezactiva site-ul pentru 24 de ore, având în vedere că gigantul web câştigă 3 miliarde de dolari pe lună din publicitatea afişată pe motorul de căutare. În cazul Facebook, având în vedere că reţeaua a avut venituri de 4,27 miliarde de dolari în 2011, pierderile s-ar ridica la 11,7 milioane de dolari, fără să menţionăm şi injuriile pe care şi le-ar atrage de la milioanele de utilizatori.

Dacă Twitter nu ar funcţiona timp de 24 de ore, compania ar pierde 380.000 de dolari. Amazon şi eBay care au avut venituri de 30 de miliarde de dolari, respectiv 9 miliarde de dolari în 2011, ar putea pierde în 24 de ore 82 de milioane de dolari, respectiv 28 de milioane de dolari. Yahoo!, care are oricum mari porbleme în această perioadă, ar putea pierde într-o zi în care nu ar funţiona portalul 11,8 milioane de dolari.