Gigantul web Google cheltuise până în trimestrul trei al anului trecut 1,4 miliarde de dolari pe 55 de companii, iar până la finele anului a mai achiziţionat alte 24 de companii, suma totală ridicându-se la 1,9 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai mari achiziţii a fost cea din luna iulie, atunci când Google a plătit 676 de milioane de dolari cash pe ITA Software, liderul mondial în aplicaţii software pentru zona de bilete de avion.

Tranzacţia prin care Google a cumpărat Motorola Mobility cu 12,5 miliarde de dolari nu apare în documentul depus la SEC, aceasta urmând a se finaliza anul acesta.

Alte achiziţii făcute de Google în trimestrul patru şi care merită menţionate sunt
Clever Sense (producătorul aplicaţiei Alfred, care este un fel de asistent virtual) şi Katango (un startup care a dezvoltat algoritmi avansaţi de sortare a utilizatorilor).

Google a cheltuit mai mulţi bani pe achiziţii anul trecut faţă de 2010, atunci când a plătit un miliard de dolari pe 48 de companii. Compania va continua să facă achiziţii în continuare deoarece acestea reprezintă o componentă esenţială a strategiei Google. De asemenea, compania va continua să angajeze. Google avea la finele anului trecut 32.467 de angajaţi, faţă de 24.400 la 31 decembrie 2010.