Potrivit lui Peter Spiegel de la Financial Times, aceasta este declaraţia oficială pe care miniștrii de finanțe europeni au fost la o distanță de doar câteva minute să o semneze:

„Autoritățile elene au exprimat angajamentul în privința unui proces mai larg și mai puternic de reformă, care vizează îmbunătățirea durabilă a unei perspective de creștere. În același timp, autoritățile elene au reiterat angajamentul lor fără echivoc referitor la obligațiile financiare către toți creditorii lor. Pe această bază, vom începe acum proiectul tehnic privind evaluarea în continuare a planurilor de reformă ale Greciei. Autoritățile elene au convenit să colaboreze îndeaproape și constructiv cu instituțiile, să exploreze posibilitățile de extindere și încheiere cu succes a prezentului program, luând în considerare planurile noului guvern. În cazul în care acordul constituie un succes, el va reprezenta arcul peste timp pe baza căruia autoritățile elene și Eurogrupul vor lucra la posibile aranjamente contractuale noi. Vom continua discuțiile la următoarea noastră întâlnire, luni 16 februarie.”

Există mărturii potrivit cărora acest text a fost blocat în ultimul moment de prim-ministrul grec Alexis Tsipras. Ministrul de finanţe Ianis Varoufakis a fost de asemenea, nemulțumit de el.

Potrivit lui Spiegel însă, Varoufakis a fost de fapt de acord cu acest document, înainte ca el să fie respins de Atena.

Pentru guvernul Greciei, sintagma "programul prezent" de la sfârșitul celui de al treilea paragraf al documentului este probabil ideea cu care autorităţile elene nu au fost de acord şi pe care au respins-o. Atena nu doreşte să extindă prezentul acordul de salvare al Greciei. Tsipras și Varoufakis au spus în mod repetat că acordul de salvare este terminat.

Faptul că termenul "punte" se află în ultimul paragraf reprezintă probabil o concesie pentru Varoufakis – care face presiuni pentru un împrumut „punte” pentru Grecia, care să ajute ţara să ajungă până în toamnă – dar se pare că e un termen bun pentru a fi înscris în documentul oficial. El a spus că Grecia se află acum într-o "eră post-salvare".