Apple a anunţat că a livrat 51 de milioane de smartphone-uri iPhone în primul trimestru al anului fiscal, în timp ce analiştii estimau 54,7 milioane de unităţi, potrivit Bloomberg. Grupul a vândut de asemenea, 26 de milioane de iPad-uri şi 4,8 milioane de computere Mac.

Vânzările iPhone, cea mai importantă sursă de venit pentru Apple, înregistrează o evoluţie mai slabă decât piaţa la nivel global. Livrările iPhone au crescut anul trecut cu 13% la nivel global, iar piaţa a avansat cu 41%. Cota de piaţă a Apple a scăzut de la 19% la 15%, în timp ce rivalul Samsung a ajuns la 32%, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Veniturile şi profitul Apple pentru trimestrul octombrie-decembrie, primul al anului fiscal în curs, au depăşit, însă, aşteptările analiştilor. Câştigul grupului american a stagnat faţă de anul trecut la 13,1 miliarde de dolari, 14, 5 dolari pe acţiune, în timp ce veniturile au avansat cu 5,7%, la 57,6 miliarde de dolari. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau profit pe acţiune de 14,07 dolari şi venituri de 57,5 miliarde de dolari.