Rugat să comenteze faptul că președintele ales Klaus Iohannis părea, în timpul campaniei electorale, dispus să încerce orice colaborare, iar ulterior a făcut declarații cu un mesaj clar îndreptat împotriva premierului Victor Ponta, Cătălin Predoiu a explicat că Iohannis a arătat că a înțeles mesajul transmis de către alegători pe 16 noiembrie.

"Votul din 16 noiembrie a dat un alt mesaj. Cu toţii aşteaptă altceva. Mesajul dat de preşedintele Iohannis arată faptul că a înţeles ce vrea poporul. Prima calitate a unui preşedinte este să înţeleagă ce vrea poporul. La ora aceasta nu există un om politic mai legitim decât preşedintele ales Klaus Iohannis, care abia a trecut prin focul unor alegeri, din care a ieşit învingător. El trebuie să asculte şi să înţeleagă mesajul poporului, respectiv construirea unei alt fel de guvernări. Klaus Iohannis a înţeles mesajul poporului, şi anume că domnul Ponta trebuie sa plece", a explicat Predoiu.

De asemenea, vicepreședintele PNL a subliniat și faptul că partidul său a înțeles mesajul electoratului și, deși acum se află în opoziție, există posibilitatea accederii la guvernare.

"PNL se află în opoziţie, dar a apărut un vot care să ceară venirea PNL la putere. În această sesiune parlamentară nu se mai poate pune problema unei moţiuni de cenzură, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să privim către 2015 plecând de la ce au de spus cetăţenii! Cred că PNL are capacitatea de a pregăti o guvernare eficientă şi, totodată, poate continua efortul de opoziţie", a conchis Predoiu.