Se retrage Cătălin Măruță din televiziune?

Cunoscutul prezentator de televiziune Cătălin Măruță a vorbit recent despre viitorul televiziunii în contextul schimbărilor tehnologice și al dezvoltării mediului digital.

Întrebat dacă s-a gândit că vreodată nu va mai fi prezentator de televiziune, el a mărturisit că social media va înlocui în timp televiziunea și nu crede că o să fie „prezentator până la ultima suflare”.

Cu toate acestea, el a menționat că îi place ceea ce face și că se bucură să facă parte din viețile oamenilor care îl urmăresc și că are de gând să continue să facă acest lucru.

„Cred că de 20 de ani aud că social media va înlocui televiziunea, iar de vreo 10 ani că generațiile noi gândesc altfel.

Da, tehnologiile din jurul nostru se schimbă și noi ne schimbăm, dar oamenii mereu vor dori să audă povești despre alți oameni și vor dori să se conecteze cu alții prin emoții simple, sincere. Că poveștile vor fi spuse la ora 18:00 sau la ora 15:00, că vor fi pe TV sau pe TV și online, acestea sunt detalii.

Nu cred că o să fiu prezentator până la ultima suflare, dar deocamdată îmi place ceea ce fac, nu am obosit, sunt foarte bucuros să fac parte din viețile oamenilor care ne urmăresc și am de gând să fac asta și în continuare”, a declarat Cătălin Măruță pentru Pagina de Media.

Cum împacă viața profesională cu cea personală?

Cătălin Măruță și Andra sunt căsătoriți de aproape 15 ani și au împreună doi copii, pe David și pe Eva. El a vorbit despre echilibrul dintre viața profesională și cea personală, precizând că încearcă să își planifice timpul astfel încât să se implice atât în activitățile legate de familie, cât și în cele care îi aduc „sens și bucurie”.

El a subliniat importanța activităților alături de cei dragi, menționând, de asemenea, că nu este genul de persoană care își „încarcă bateriile stând în pat”.

„Încerc să îmi planific timpul cât mai bine, astfel încât să mă împart între familie și activitățile care îmi dau sens și bucurie. Prioritizez: nu mai fac, ca acum zece ani, chiar totul singur și nu mai accept orice invitație, orice proiect. Copiii mă țin foarte activ, îi duc la școală, mă joc cu ei sau mă plimb cu bicicletele, facem tot felul de activități.

Eu nu sunt genul de om care își încarcă bateriile stând în pat, ci mai degrabă făcând lucruri diverse, cu oamenii dragi. Nu sunt Superman, sunt și zile în care, recunosc, nu știu cum să trag de mine până la finalul zilei, dar cumva mereu reușesc. Și, uite așa … mă declar un om împlinit și fericit”, a mai spus Cătălin Măruță.

În această toamnă s-au împlinit 16 ani de când Cătălin Măruță realizează emisiuni pentru Pro TV, iar din februarie 2021 realizează, în fiecare săptămână, și un podcast, pentru canalul propriu de YouTube, intitulat „Acasă la Măruță”.