Directorii executivi ai companiei, inițiați de fondatorul Amazon în 2000, au declarat în cursul unei conferințe de afaceri luna trecută că au planificat în curând zboruri de testare pe raheta New Shepard și vor începe să vândă bilete anul viitor, conform Business Insider.

Deși reprezentanții companiei nu au vrut să dezvăluie prețul unui bilet, un angajat al Blue Origin a declarat că prețul va începe de la aproximativ 200.000-300.000 de dolari. Un alt angajat a spus că biletele ar costa cel puțin 200.000 de dolari. Ambii au vorbit cu condiția anonimatului, deoarece strategia de stabilire a prețurilor este confidențială.

Blue Origin a finalizat opt zboruri de testare a decolării și a aterizării rachetei New Shepard, dar niciunul cu pasageri la bord. Două zboruri au inclus un manechin pe care companie îl numește „Mannequin Skywalker”.

Compania va face primul test în spațiu al sistemului de evacuare a capsulelor, cel care  propulsează echipajul în condiții de siguranță în cazul în care rapelul va exploda „în câteva săptămâni”, a spus unul dintre angajați.