Expatii din Romania au un buget de 2.000 – 4.000 de euro pentru inchirierea de locuinte, acestia preferand zonele rezidentiale de lux precum Soseaua Nordului, conform reprezentantilor EuroMetropola.

„Astazi, Soseaua Nordului a devenit un brand pentru expatii din Bucuresti care refuza orice alta alternativa pe care companiile imobiliare le-o ofera pentru inchiriere. Apropierea de parc si reputatia zonei ii determina sa ignore si gropile din asfalt, si aglomeratia de constructii”, au declarat analistii EuroMetropola.

Potrivit acestora, Soseaua Nordului a fost prima zona rezidentiala de lux in care totul s-a luat de la zero, aici existand numai cladiri noi, si a ramas intiparita atat in perceptia romanilor, cat si strainilor care ne viziteaza, ca fiind cea mai selecta zona a Capitalei.

“Aproximativ 50% din apartamenetele din perimetrul Sos. Nordului – satul Francez sunt valorificate de catre proprietari prin inchiriere. Cei care au dispus de bani de-a lungul timpului au achizitionat proprietati aici cu scopul precis de a le inchiria pentru ca se stie ca aceasta este cea mai ravnita zona rezidentiala de catre expatii care cauta o locuinta temporara in Bucuresti. 90% din cei care inchiriaza in zona sunt cetateni straini, care fie sunt angajati in companii multinationale din Capitala, fie au afaceri private in Romania”, afirma consultantii EuroMetropola.

“Companiile multinationale le acorda top si middle managerilor straini un buget ce variaza intre 2.000 – 4.000 euro/luna pentru inchirierea locuintei. Aceasta face parte din pachetul pe care managerii si-l negociaza pentru relocare”, explica cei de la EuroMetropola. Astfel, expatii sunt unii dintre putinii care isi permit sa achite pentru un apartament cu 2 camere, de la 1.700 euro/luna, iar pentru cele cu 3 si 4 camere, intre 2800 si 6000 euro/luna.

Potrivit reprezentantilor EuroMetropola, majoritatea expatilor se indreapta spre aparatemntele cu 3 camere.“Majoritatea expatilor vin in Bucuresti cu familii, de aceea se orienteaza spre apartamentele cu 3 camere, foarte putine fiind solicitarile pentru 2 camere. Chiar daca vin singuri, prefera apartamente mai generoase ca suprafata. Acomodarea se face fie cu ajutorul companiei care i-a angajat, fie prin intermediul firmelor specializate in relocare, insa de fiecare data la intalnirea cu consultantul imobiliar pentru vizionarea locuintei, vin personal”, spun cei de la EuroMetropola

Sursa: EuroMetropola