Majoritatea oamenilor folosește non-stop frigiderul, dar nu îi acordă aceeași atenție când vine vorba de igienizare, așa cum o fac cu aragazul sau cuptorul.

Dacă neglijați frigiderul, lăsați deschisă poarta de intrare pentru bacterii, mucegai și alți germeni care pot pune în pericol siguranța alimentelor, potrivit CNET.

Iată cum trebuie întreținut acest aparat indispensabil în orice gospodărie și cum trebuie să arate rutina de curățare.

Ștergeți frigiderul zilnic!

Ștergerea zilnică a mânerelor frigiderului poate ajuta la uciderea germenilor și bacteriilor și la eliminarea prafului. Nu uitați de dozatorul de gheață sau apă din exteriorul frigiderului, ștergându-l cu un șervețel antibacterian, sigur pentru alimente.

Eliminați imediat scurgerile și resturile alimentare din frigider

Nu este neobișnuit să vărsați mâncare sau diverse lichide în frigider. Imediat cum ați descoperit că există o pată, că ceva s-a vărsat, trebuie să o ștergeți imediat, mai ales dacă reziduul este lipicios. Curățați mizeria lăsată cu un șervețel antibacterian, sigur pentru alimente.

Verificați săptămânal frigiderul pentru a vedea dacă anumite produse s-au stricat

Săptămânal ar trebui să inspectați frigiderul pentru a scăpa de alimentele și băuturile care s-au alterat și nu mai sunt bune de consumat. Făcând o astfel de inspecție săptămânală, vă puteți asigura că păstrați alimente proaspete în frigider și că scăpați pe cele care ar putea deveni un magnet pentru mucegai și bacterii. Este bine să preveniți și să nu vă puneți sănătatea în pericol!

Curățați în profunzime frigiderul de cel puțin două ori pe an

Nu trebuie să curățați, des, în profunzime frigiderul, dar atunci când o faceți, asigurați-vă că o faceți corect. În primul rând, trebuie să scoateți toate alimentele din frigider înainte de a începe curățarea în profunzime. Este un alt moment excelent pentru a scăpa de alimentele perimate pe care le păstrați în frigider, cum ar fi condimente, gemurile sau diverse fructe de care ați uitat.

Apoi, ștergeți rafturile din interiorul frigiderului cu un șervețel antibacterian sigur pentru alimente. Puteți folosi apă caldă și detergent de vase pentru o curățare optimă. În funcție de starea sertarelor frigiderului, puteți să le îndepărtați și să le spălați cu apă caldă și detergent de vase.

Asigurați-vă că citiți manualul de instrucțiuni al frigiderului pentru instrucțiuni specifice de curățare.

Curățați cât mai bine dozatorul de apă

Pe lângă ștergerea zilnică a elementelor externe ale dozatorului de apă, curățați în profunzime elementele sale, din când în când. Puteți face acest lucru îndepărtând tava care se află în partea de jos a dozatorului de apă. Spălați-o așa cum ați curăța sertarele din frigider.

Better Homes and Gardens recomandă curățarea dozatorului de apă cu o periuță de dinți. Trebuie folosit un produs de curățare pe bază de oțet.

De asemenea, este bine să înlocuiți filtrul de apă din frigider cel puțin o dată pe an, dar acest lucru poate varia în funcție de tipul de frigider și de cât de des folosiți dozatorul de apă.

Siguranța este importantă atunci când aveți de-a face cu orice aparat electric. În ceea ce privește frigiderul, el nu face excepție. Așadar, scoateți ștecherul din priză înainte de a începe curățarea. Oțetul alb poate face un frigider să strălucească, Din păcate, este iritant. Aveți grijă să nu intre în contact cu pielea sau ochii!