Deși după exitul din Rompetrol a investit mai ales în imobiliare și în mass-media, două sectoare care au fost puțin profitabile în ultimii trei ani, omul de afaceri Dinu Patriciu este creditat cu o avere de 2,1-2,2 miliarde de euro, o valoare apropiată de cea din clasamentul de anul trecut. De asemenea, Patriciu a investit masiv în rețeaua de magazine mic.ro, o afacere care așteaptă deocamdată primele câștiguri.
Pe locul doi apare Frank Timiș, cu o avere de 1,2 – 1,3 miliarde euro, în creștere cu în jur de 100 milioane de euro față de anul precedent. Pe locul trei, potrivit site-ului revistei, s-ar situa Ioan Niculae, ale cărui afaceri în agricultură și industria chimică sunt estimate la un total de 0,9-1 miliard de euro. Urmează Dan Grigore Adamescu, patronul companiei de asigurări Astra și a centrului comercial Unirea, cu 900-950 milioane de euro și Ion Țiriac, a cărui avere este estimată la maxim 750 milioane euro.
Peste aproximativ o săptămână, pe 24 octombrie, revista Capital va lansa tradiționalul Top Capital 300 milionari români, a cărui primă ediție a fost publicată în anul 2002. Dinu Patriciu este prezent și în acesta, fiind între primii cei mai bogați 10 români.