Potrivit Monitorul de Suceava, prețul cireșelor variază în funcție de piețele în care se găsesc. Astfel, în Suceava, un kilogram de cireşte costă 50 de lei.

Potrivit surse citate, comercianții au și o serie de oferte pentru pofticioșii care nu își pot permite să plătească un kilogram între de cireșe sau câteva sute de grame. Astfel, aceștia vând cireșe la bucată, iar cine vrea o singură cireașă trebuies să plătească suma de 1 leu.

”Se vând, chiar și cu kilogramul, dar sunt oameni care iau de 5 lei sau de 10 lei. Pe scurt, sunt clienți”, au spus vânzătorii din piaţă.

În același timp, comercianții au mai precizat că preţul cireşelor, care sunt aduse din Grecia, este, de fapt, în scădere, pentru că în urmă cu puţin timp erau 80 de lei.

Cât costă căpșunele și caisele

De menționat este faptul că, cireşele nu sunt singurele fructe la un preţ ridicat din Suceava. Cei care poftesc roșii vor plăti 12 lei pe un kilogram. Și pepenele galbena a apărut, iar prețul este similar cu cel al roșiilor. De cealaltă parte, caisele costă 10 lei kilogramul.

În ceea ce privește căpșunele, cele importante din Grecia sunt mult mai ieftin decât cele românești de la Satu Mare.

În Piața Decebal din Bistrița spre exemplu, costă 20 de lei kilogramul de căpșune, dar se vând mai bine decât cele grecești pe care costă 16 lei, adică cu patru lei mai puțin.

Totuși, din patriotism și cel mai probabil din cauza crizei cauzate de pandemia de coronavirus, oamenii cumpără din cele românești.

”Deocamdată, ne cumpărăm câteva să vedem cum sunt. Dacă scade prețul, vom cumpăra cantități mai mari să facem dulceață. Eu aș zice că un preț rezonabil ar fi undeva la 10 lei”, a declarat o clientă pentru timponline.ro.