Spatiicomerciale.ro, proiectul comercial dezvoltat de Imobiliare.ro, prezintă, potrivit ofertelor listate pe portal, câteva dintre cele mai atractive oferte pe acest segment la nivelul marilor orașe ale țării. Majoritatea spațiilor se închiriază „la cheie”, complet mobilate și echipate pentru continuarea activității, însă unele necesită investiții suplimentare.

București: costurile pornesc de la 2.000 de euro/lună

În zona Romană, un restaurant complet echipat, în suprafață de 86 de metri pătrați, poate fi închiriat cu 2.000 de euro pe lună. Proprietatea face parte dintr-un imobil construit în anul 1930 și include un birou, dar și spălătorie și spațiu de depozitare.

În zona Unirii, un spațiu cu destinația restaurant/lounge, cu o suprafață de 250 de metri pătrați, este listat pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 2.000 de euro pe lună. Proprietatea este amplasată la ultimul etaj al unei clădiri de birouri și se închiriază cu bucătăria utilată, cu bar și mobilier inclus.

Tot în zona centrală a Capitalei, pe strada Eminescu (în apropiere de intersecția cu Bulevardul Dacia), un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri (50 la interior și 50 pe terasă) are un preț cerut de circa 2.060 de euro pe lună. Proprietatea dispune de o suprafață totală de 275 de metri pătrați.

În zona Cișmigiu, un restaurant de 300 de metri pătrați are un preț cerut de 3.000 de euro pe lună. Amplasat într-o clădire din 1935, spațiul este dispus pe trei nivele a câte 100 de metri pătrați (subsol, parter și terasă) și dispune de două bucătării, ce comunică între ele prin intermediul unui lift.

În Centrul Istoric al Capitalei, un restaurant situat vizavi de Banca Națională a României poate fi închiriat cu aproape 6.000 de euro pe lună. Unitatea dispune de o suprafață utilă de 267 de metri pătrați (pe subsol, parter și terasă închisă de 100 de metri pătrați) și are o capacitate de 100 de locuri. Printre dotările spațiului se numără: lift pentru mâncare (ce leagă bucătăria de la subsol cu parterul clădirii), cameră frigorifică, vestiar cu duș pentru personal, sistem de ventilație, LCD-uri, camere video etc.

Timișoara: chirie de 800 de euro

În zona Aradului, un spațiu de 120 de metri pătrați (plus terasă de 100 de metri pătrați), amplasat într-o vilă din 1970, poate fi închiriat cu circa 800 de euro pe lună. Spațiul a funcționat ca restaurant și este dotat cu bucătărie, spațiu de depozitare, centrală termică proprie, aer condiționat etc.

În zona Nord, o vilă din 2006, cu o suprafață de 350 de metri pătrați, este listată pe Spatiicomerciale.ro la un preț de aproape 3.000 de euro pe lună. Proprietatea include un teren de 800 de metri pătrați și este structurată pe demisol, parter și mansardă. Compartimentată în trei încăperi, aceasta a funcționat anterior ca restaurant.

Brașov: preţuri mai mici

Un spațiu de 250 de metri pătrați, amplasat într-o vilă din zona Stupini, are un preț cerut de 600 de euro pe lună. Acesta a funcționat ca restaurant, se închiriază mobilat și dispune de bucătărie utilată și terasă.

În zona Florilor, proprietarul unui spațiu de 230 de metri pătrați, situat la parterul unui bloc de apartamente, solicită 690 de euro pe lună. Fost restaurant, proprietatea dispune de toate utilitățile, la care se adaugă sistem de alarmă, aer condiționat etc.

Restaurantele din Constanţa se pot închiria cu 1.800 de euro/lună

În zona centrală a Constanței, un restaurant de circa 300 de metri pătrați utili poate fi închiriat, la cheie, cu un preț cuprins între 1.200 de euro pe lună (pentru plata pe 12 luni în avans) și 1.800 de euro pe lună (pentru trei luni în avans), la care se adaugă cheltuieli de mentenanță. Spațiul a fost complet renovat în anul 2014.

În zona Gară, restaurantul Rapid este disponibil spre închiriere la un preț de 6.800 de euro pe lună, sumă ce include toate dotările necesare pentru păstrarea destinației actuale. Construit în anul 2010, spațiul dispune de o suprafață utilă de 850 de metri pătrați – două saloane (de 150 și, respectiv, 240 de metri pătrați), bar-pizzerie, bucătărie, cameră frigorifică, magazii, vestiare, birouri etc.

Cluj-Napoca: chiria ajunge la 2.500 de euro/lună

În zona centrală a orașului de pe Someș, un spațiu situat la parterul unei vile, cu o suprafață utilă de 320 de metri pătrați, poate fi închiriat cu circa 2.500 de euro pe lună. Proprietatea dispune de bucătărie semi-echipată, bar de piatră, cuptor din piatră pentru pizza, grill și șemineu funcțional, o cramă de 60 de metri pătrați, o terasă acoperită și una descoperită, de 300 de metri pătrați.

În zona Piața Unirii, un restaurant de 350 de metri pătrați, complet echipat pentru continuarea activității, poate fi închiriat cu 4.000 de euro pe lună. Suprafața totală este compartimentată în bucătărie și sală de mese cu bar amenajat din piatră naturală. Există, totodată, posibilitatea amenajării unei terase.