Vacanțele în Mamaia sunt mult mai scumpe decât în Bulgaria sau în Grecia. Cei care doresc să meargă în Mamaia trebuie să plătească 70 de euro pe noapte la un hotel de trei stele, în regim de all inclusive, pentru luna iunie. În schimb, la un hotel de trei stele din Bulgaria sau Grecia preţul este, în medie, de 22-25 euro pe noapte, potrivit unei analize a IRI Travel, informează antena3.ro.

Potrivit studiului, în hotelurile de 5 stele cazarea vine ”la pachet” cu mic dejun inclus, prețurile variind între 70 şi 75 de euro pe noapte – de persoană – în luna iunie. Pentru iulie şi august, tarifele vor creşte până la 105 – 110 euro pe noapte, noapte de persoană, iar în luna septembrie vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte, tot pentru o persoană.

În Bulgaria, potrivit studiului IRI Travel, hotelurile de 5 stele din Nisipurile de Aur îşi asteaptă turiştii cu tarife cuprinse între 48 şi 52 de euro, având inclus doar micul dejun. La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun inclus sunt în jur de 25 de euro de persoană, iar la all inclusive urcă până la 40 de euro.