Feriti de criza financiara, romanii cu multi bani si-au rezervat concedii de vis in cele mai ravnite destinatii de pe glob.
 
Noaptea dintre ani ii va prinde pe cei mai norocosi in Denpasar, capitala insoritei provincii Bali din Indonezia. Dupa un zbor in clasa business pe ruta Bucuresti-Frankfurt-Denpasar, o limuzina de lux asigura transportul de la hotel la aeroport. Cazarea la vila de 6 stele, micul dejun si serviciile de Revelion sunt incluse in pachetul oferit de Eximtur. Pretul unui astfel de concediu? Un “chilipir”… 51.000 de euro de persoana!
 
Daca nu doriti sa achitati contravaloarea unui apartament ca sa mergeti intr-o excursie, dar visati la o vacanta de lux, agentiile de turism va stau inca la dispozitie cu nenumarate oferte, care mai de care mai atractive. Astfel, pentru „doar” 7.500 de euro puteti opta fie pentru o croaziera de zece zile in Caraibe, fie pentru 14 nopti in perla Sinaiului, Sharm el Sheikh, la Ritz Carlton.
 
Dubai sau Statele Unite ale Americii? La 7.000 de euro va puteti bucura de 12 nopti la un hotel de 5 stele in inima Emiratelor Arabe Unite sau de zece nopti petrecute in New York, Washington si Miami.
 
San Francisco, Santa Monica si Honolulu promit o vacanta de neuitat pentru sfarsitul anului.  Astfel, pachetul care include zece nopti in aceste orase costa circa 6.000 de euro.
 
Pentru cea mai “ieftina” vacanta de lux puteti petrece noua nopti in Republica Dominicana, cu 3.500 de euro!
 
Daca va intrebati totusi cati romani isi mai permit astfel de vacante pentru Revelion, trebuie sa stiti ca numarul lor nu a scazut drastic. Cei mai importanti jucatori din piata de profil au vandut cu 5%-15% mai putine pachete turistice fata de 2007, insa criza financiara nu a stricat planurile celor care si-au permis vacante de lux.
 
“Cele mai solicitate destinatii sunt cele pentru ski, Austria si Italia. Dar se cere si Dubai sau Statele Unite ale Americii, croaziere in Caraibe, Egipt, toate la hoteluri de lux”, sustine Mioara Gheorghe, chief operating officer al agentiei de turism Happy Tour.
 
Perioada de criza sau nu, un lucru e cert… romanii nu vor renunta la concedii! Mai ales cei familiarizati deja cu vacantele exclusiviste. “Efectele crizei se vor resimti, dar in masura mai scazuta decat pe segmentul mediu. Posibil sa se manifeste sub urmatoarele aspecte: scaderea frecventei calatoriilor, sau scurtarea duratei sederii, sau alegerea unor destinatii mai apropiate, care necesita un consum mai scazut de timp si respectiv costuri mai scazute, sau renuntarea la calatoriile aero in clasa business si accesarea clasei economy pe distante scurte”, a explicat Radu Morariu, directorul general al companiei Eximtur.
 
Safari pe snowmobil la lumina lunii, cina la snowland si safari snowmobil in padure? Nicio grija! De asta se vor bucura cei care vor merge la Rovaniemi, in Finlanda!
 
Stiati ca all inclusive, ultra lux, nu are chiar totul inclus? Agentii de turism sunt patiti… au existat cazuri in care clientii, romani cu bani multi, au solicitat ca transportul in Dubai, intre aeroport si hotel, sa fie asigurat cu… elicopterul!