Mai pe înțelesul tuturor, în hotel vor fi amenajate 14 camere duble cu pat matrimonial, decorul lor fiind în întregime din gheaţă. Așadar, turiștii vor dormi, în funcție de preferință, în camerele inspirate de peliculele: Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Mihai Viteazul, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, King Kong, Titanic, Jaws, Harry Potter şi Dracula.

Lângă hotel vor fi construite, după Anul Nou, trei igloo-uri în care vor prinde viață ştrumfi, dinozauri și animalele junglei. ”Pentru confortul turștilor, pe fiecare pat se află o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri. Înainte de culcare, clienții hotelului primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius”, spun reprezentanții hotelului.

O noapte într-o cameră dublă costă 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar cei sub 6 ani au gratuitate. Micul dejun nu este inclus în preţ, costă 30 de lei pe zi și se serveşte la Cabana Bâlea Lac.

“Proiectul îşi propune promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac”, spune Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotel of Ice.

Primul Hotel de Gheaţă din România, chiar şi din Sud-Estul Europei, a fost ridicat în iarna 2005-2006. Acesta a avut o formă circulară şi a fost compus din opt camere cu paturi duble. Fiind prima construcţie de acest fel din Europa de Est, aproximativ 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat acest loc în primul sezon, numărul lor ajungând la 8.000 în ultimii ani.