Cea mai scumpă motocicletă Harley-Davidson vândută în acest an în România a costat 32.360 de euro fără TVA. Aceasta a fost comercializată în luna ianuarie de către unicul dealer al mărcii pe piaţa locală şi a fost cumpărată de către o persoană fizică, apropiată companiei.

„Este vorba despre un model Screamin’ Eagle Ultra Classic Electra Glide. Motocicleta am primit-o în luna decembrie 2008 şi am reuşit să o vindem foarte repede, în luna ianuarie”, a declarat pentru Capital.ro, directorul de vânzări al Harley-Davidson Bucureşti, Marcel Chiva.

Motociclete speciale, alocate prin cote

Potrivit acestuia, motocicleta în cauză nu se gaseşte în stoc şi nu poate fi nici comandată, asta din cauză că face parte dintr-o cotă alocată pentru fiecare piaţă.

0-44226-4.jpgPentru anul 2009, alături de Electra Glide, în cota de motociclete CVO (Custom Vehicle Operations), Harley-Davidson Bucureşti a mai primit modelul Screamin Eagle Dyna, al cărei preţ ajunge la 24.180 de euro fără TVA. Aceasta nu şi-a găsit încă un cumpărător.

Lotul de anul viitor

Compania are rezervate încă două motociclete din categoria CVO pentru anul viitor. Deşi acestea nu au ajuns încă în România, una a fost deja vândută.

0-44228-5.jpgChiva a precizat că în acest caz este vorba de modelul Screamin Eagle Softail Convertible, al cărui preţ ajunge la 25.690 de euro fără TVA. Cealaltă motocicletă alocată pentru anul 2010 urmează să ajungă în ţară în luna martie a anului viitor.

0-44229-6.jpgScreamin Eagle Street Glide va costa 27.650 de euro fără TVA.

„Aceste motociclete sunt echipate cu aproape toate accesoriile. Spre exemplu, pot să vă spun că au ghidonul încălzit, pot beneficia de boze încorporate şi sunt echipate cu cele mai mari motoare”, a explicat Marcel Chiva.

Ultra Clasic Electra Glide

Cea mai scumpă motocicletă Harley-Davidson vândută în România are un motor de 1.800 cmc cu răcire pe aer. Lungimea sa este de 2.53 de metri, iar înălţimea scaunului ajunge la 75 de centimetri.

Această motocicletă are o greutate de 407 kilograme fără lichide, iar rezervorul poate înmagazina până la 22,7 litri de comustibil.