Oamenii de afaceri chestionaţi de capital.ro evaluează necesarul de investiţii în învăţământul românesc, dar şi perioada de timp în care investiţia şi-ar putea arăta rezultatele pozitive.

„Afacerile profitabile nu depind neapărat de resursele financiare, ci de înţelepciunea cu care resursele financiare existente sunt exploatate. 4-5% din PIB-ul României ar fi suficient”, susţine Monica Tatoiu, manager de succes şi fostă profesoară.

„O singură universitate porneşte de la o investiţie de 200-300 de milioane de dolari”, a explicat Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, amploarea cheltuielilor în sistemul de învăţământ românesc.

Monica Tatoiu consideră că învăţământul românesc ar avea şanse să fie unul eficient în minimum 10 ani. Şi omul de afaceri Marius Ghenea crede că vom putea vedea nişte rezultate între 10-12 ani.

În schimb, Florin Pogonaru este mai pesimist. El crede că învăţământul românesc ar putea fi profitabil, în sensul în care oamenii ar putea să-şi găsească un loc de muncă, potrivit studiilor absolvite, în circa 20 de ani.

DETALII:
Citeşte şi Cum ar salva oamenii de afaceri învăţământul românesc.