Cea mai bogata femeie din Rusia si totodata sotia primarului Moscovei si-a cumparat o „casuta linistita” in Londra, unde sa se retraga in concediu. Cladirea este cea de-a doua locuinta ca marime din Londra dupa Buckingham Palace si a costat 100 de milioane de dolari.

 

Yelena Baturina, sotia primarului moscovit, a cumparat casa cu 90 de camere, care fusese folosita in ultimii ani pentru mai multe telenovele si show-ul transmis de BBC TV – Fame Academy.

 

Baturina, in varsta de 45 de ani, este cea de-a doua sotie a primarului moscovit si cea mai bogata femeie din Rusia. Averea sa este estimata la 4,2 miliarde de dolari de catre jurnalistii dolari.

 

Yelena Baturina a fost acuzata de multe ori de catre presa din Rusia ca profita de mariajul sau pentru a castiga licitatii pentru compania de constructii a carei patroana este. Pana in prezent, femeia de afaceri moscovita a castigat toate procesele in care mai multi jurnalisti „potrivnici” o acuzau de coruptie.

 

Casa a apartinut companiei imobiliare britanice Marcus Cooper care nu a investit in renovarea cladirii din secolul al XVIII-lea. Cel mai probabil, Baturina va investi masiv in aducerea casei la standardele lui 2008.

 

Sursa: RIA-Novosti