Cititorii au ocazia să îl comande exclusiv online pe www.agoramag.ro și să afle detalii ascunse despre căderea regimului Ceaușescu și Revoluția din decembrie 1989. 

Planul Nistru-1989. Implicarea G.R.U în Revoluția din Decembrie”, structurată pe 5 capitole își propune să lămurească o problemă aparent simplă pentru desfășurarea Revoluției Române: a existat mână străină, în special sovietică, în Decembrie 1989? 

Deși au trecut 30 de ani de la Revoluția Română, subiectul continuă să fie de actualitate. Nici după trei decenii, spre deosebire de celelalte state ex-socialiste, în România nu se știe nimic concret despre eventuale forțe străine – în special sovietice – participante la evenimentele din decembrie 1989. Astfel, este momentul să ne bazăm pe documente oficiale: declarații date sub jurământ, documente citate în rechizitorii alcătuite de procurori, publicații oficiale – într-un cuvânt, surse verificabile. De aceea cartea aceasta are sute de note de subsol, astfel încât și dumneavoastră să puteți verifica sursele și să puteți să cântăriți adecvarea aprecierilor autorului.

Dacă până în prezent au existat destule lucrări serioase care au demonstrat că în anul fatidic 1989 în România a existat o lovitură de stat, nimeni până la Tudor Păcuraru nu a pus degetul pe rană și a indicat cu probe irefutabile implicarea sovieticilor în România. Subiectul este atât de delicat pentru unii, încât autorul a fost admonestat copios încă de la lansarea primului capitol publicat în prestigioasa revistă „Evenimentul Istoric”. Era contestată până și existența autorului, nu doar studiul care nici nu apăruse pe piață. Da! Se detona o bombă. Un prestigios și rafinat analist al serviciilor secrete, col(r) Tudor Păcuraru demonstrează pas cu pas intervenția sovietică în România. Cu probe!  Iar tu ai ocazia să descoperi adevărul despre acest eveniment major al istoriei noastre recente, Revoluția din Decembrie 1989, comandând cartea exclusiv online pe https://agoramag.ro/carti/planul-nistru-1989

Despre autor: La 1 august 1996, Tudor Păcuraru intră în rândurile cadrelor active ale Serviciului Român de Informații. Există secrete care ne aparțin, și de care putem dipsune după cum ne dorim. Și existp secrete care nu ne aparțin. De aceea, puține lucruri pot fi spuse despre cei 21 de ani care au urmat: studii parteneriale, specializare în analiză-sinteză, două decenii de implicare la nivel de middle management în activitatea a patru unități centrale ale SRI. Mai pe scurt, scriitor în secret pentru patru președinți și o duzină de prim miniștri…