Un duş rece pentru toţi cei care mai aşteaptă de la stat soluţiile ieşirii din criză îl aduce cartea „Împotriva curentului. Însemnări despre criza financiară actuală” a profesorului univ. Dr. Bogdan Glăvan, lansată astăzi în Colecţia Business a Editurii Universul Juridic.

Într-un limbaj accesibil publicului larg, cartea arată de ce criza financiara ne-a luat pe nepregătite, cât de inconsistente sunt deciziile celor plătiţi pentru a veghea la liniştea noastră şi cum se cosmetizează, cu ajutorul unor strălucitoare discursuri academice, rolul prost jucat de instituţiile statului, fragilitatea reală a sistemului financiar şi transferarea pierderilor acestuia către populaţie, prin inflaţie.

Cititorul este avertizat asupra soluţiilor prin care se încearcă în prezent ieşirea din criză, similare intervenţiilor care au creat de fapt hazardul moral aflat la originea problemelor financiare actuale. Bogdan Glăvan arată că reţeta prescrisă de autorităţi nu poate duce la atenuarea dificultăţilor economice ci, din contră, la agravarea lor.