Banca Comercială Carpatica (BCC) va reduce joi dobânzile la creditele pentru persoanele fizice, cu până la nouă puncte procentuale în cazul segmentului auto, astfel încât rata anuală efectivă (DAE) variază între 9,32% şi 15,16% la împrumuturile în euro şi între 14,99% şi 21,06% la cele în lei.

Carpatica practică pentru împrumuturile ipotecare, imobiliare sau de nevoi personale garantate cu ipotecă, în euro, dobânzi egale cu EURIBOR la şase luni plus o marjă de 7,5 puncte procentuale, la care adaugă un comision de acordare de minim 2%. În cazul creditelor ipotecare sau imobliare, instituţia percepe şi un comision de analiză de 59,5 euro.

Astfel, banca reduce DAE pentru un credit ipotecar sau imobiliar în euro sau pentru un împrumut de nevoi personale cu ipotecă, de la 11,9% la 9,3%.

Pentru un credit auto în euro, Carpatica va coborî DAE cu 8,9 puncte, de la 24,06% la 15,16%, în contextul în care dobânda este fixă de 9% pe an şi se percepe comision de acordare de 4,5% şi lunar de administrare de 0,15% din valoarea acordată.

În ceea ce priveşte creditele în lei, instituţia pecepe o dobândă pentru împrumuturile ipotecare, imobliare sau de nevoie personale garantate cu ipotecă egală cu ROBOR la trei luni, plus o marjă de 3 puncte procentuale.

Carpatica va reduce DAE pentru împrumutul ipotecar sau imobliar cu 4,38 puncte, la 15,07%, şi pentru cel de nevoi personale cu ipotecă la 14,99% (cu 4,11 puncte sub cea actuală), dar va menţine ratele pentru creditele auto la 21,06%.

SURSA:Mediafax

Te-ar putea interesa și: