Potrivit unui anunț al companiei aeriene, printre cauzele acestei decizii se află litigiile împotriva Aeroportului Timişoara având ca obiect activităti anticoncurenţiale investigate în prezent de Comisia Europeana dar şi de instanţele şi autoritătile naţionale, daunele estimate ridicându-se la circa 30 milioane de euro.

În timpul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comercială normală, iar conducerea companiei va fi asigurată de actuala echipă de management condusa de Nicolae Petrov, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.

În primăvara anului trecut, Carpatair a obținut pentru a cincea oară consecutiv statutul de operator IOSA conferit de IATA (International Air Transport Association), cel mai riguros sistem de evaluare a siguranței operaționale pentru companiile aeriene din întreaga lume. Carpatair deține încă din 2005 certificarea standardelor de calitate și siguranță IOSA, fiind singurul operator privat de transport aerian din România și una dintre primele companii aeriene din Europa de Est care respectă aceste standarde certificate la nivel internațional pentru zborurile comerciale.

Conform ultimelor rapoarte publicate pe MInisterul de Finanțe, Carpatair a avut în 2012 o cifră de afaceri de 245,82 de milioane de lei (55,16 mil. euro), în scădere cu 17% față de anul anterior. În același timp pierderile s-au cifrat la puțin peste 36 de milioane de lei.

Știre în curs de actualizare