Compania aeriană Carpatair a semnat miercuri un contract pentru achiziţia a trei aeronave de tip Fokker 70, care vor opera din mai multe oraşe din România, printre care Bucureşti şi Timişoara.

Strategia pe termen mediu a companiei Carpatair urmăreşte modernizarea flotei şi accesarea unor rute şi pieţe noi, începând cu primăvara anului viitor. Aeronavele nou achiziţionate vor fi utilizate atât pe destinaţiile interne, cât şi pe cele externe, cu operare atât din hub-ul de la Timişoara, cât şi din Bucureşti şi de pe alte aeroporturi din ţară.

Costuri reduse cu până la 20%

„Achiziţia aeronavelor de tip Fokker 70 ne oferă posibilitatea accesării de pieţe şi rute noi unde capacitatea Fokker-ului 100 este prea mare. În plus, operarea aeronavelor Fokker 70 ne va permite reducerea costurilor operaţionale pe anumite rute cu până la 20%. În programul de iarnă 2009, aeronavele vor opera pe rutele existente iar începând cu lunile martie-aprilie 2010 vom lansa şi rute noi pe care le vom opera exclusiv cu aeronavele Fokker 70”, a declarat într-un comunicat Nicolae Petrov, preşedintele şi directorul executiv al Carpatair.

Avioanele au o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 la clasa business şi 60 pe segmentul economic.

Potrivit companiei, cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines şi Austrian Airlines.

Carpatair operează peste 250 de zboruri regulate pe săptămână către 30 de destinaţii din şase ţări. Flota companiei mai include 15 aeronave de tip Saab 2000 şi Fokker 100.

SURSA:Mediafax