Cartofii au în pieţele bucureştene preţuri mari, raportat la celelalte judeţe, nescăzând sub 2,5 lei per kilogram în timp ce în multe zone ale ţării se vând cu preţuri de 1,5 lei, 2 lei. Pe de altă parte, bucureştenii pot cumpăra varză cu un leu, maxim 1,5 lei, fiind cele mai mici preţuri din ţară, în judeţul Harghita un kilogram de varză fiind 3-4 lei, iar în Alba şi Mureş 3 lei.
Tomatele sunt vândute în Capitală cu 5-6 lei, în timp ce în pieţele din Covasna ajung la zece lei, în cele din Bistriţa Năsăud şi Ilfov la opt lei. Castraveţii, pe de altă parte, pot fi  cumpăraţi de bucureşteni cu 3,5-5 lei per kilogram, în timp ce în pieţele din judeţul Vrancea se vinde kilogramul cu 1,5-2 lei, iar în cea mai mare parte a ţării cu 2-2,5 lei.
În ceea ce priveşte carnea, bucureştenii se pot declara mulţumiţi. Carcasa de porc, cea de vită, precum şi carnea de pasăre au printre cele mai scăzute preţuri din ţar. Astfel, un kilogram de carne de porc se vinde în Capitală cu 9,5-11 lei, în timp ce în Galaţi, Bistriţa sau Ilfov ajunge la 18 lei. Când vine vorba despre carnea de vită, un kilogram se vinde în Bucureşti cu 9,8-12 lei, iar în Hunedoara, Galaţi, Ilfov se vinde cu 16-20 lei. Nici la pasăre, situaţia nu stă altfel, în timp ce în Capitală kilogramul se vinde cu 7,5-9,8 lei, în Sibiu, Suceava, Brăila sau Braşov ajunge la 12 lei.
Cu totul alta este situaţia însă la produsele lactate, bucureştenii fiind nevoiţi să achiziţioneze un litru de lapte cu 3-4,5 lei, în timp ce majoritatea populaţiei din celelalte judeţe ale ţării cumpără cu doi lei. Nici telemeaua nu este ieftină în Capitală, ajungând la 20 lei per kilogram, în celelalte zone ale ţării fiind în medie de 15 lei.